Periuta de dinti clasica sau electrica?

Sanatatea cavitatii bucale, a gingiilor si a dintilor este influentata de igiena orala corecta. Este indicat sa ne periem dintii de trei ori pe zi, dupa mesele principale, insa nu doar frecventa este importanta atunci cand vorbim despre periajul dintilor, ci si tehnica de periaj, tipul de periuta folosit, curatarea spatiilor interdentare si produsele de ingrijire folosite (pasta de dinti, ata dentara, apa de gura).

Prin periajul dentar zilnic urmarim indepartarea placii microbiene si a resturilor alimentare de pe suprafetele dentare accesibile si de pe zonele gingivale din vecinatate.

Cea mai buna periuta de dinti este aceea care va ofera acces usor la intreaga suprafata a danturii, astfel incat sa o puteti manevra pentru a curata si zonele greu accesibile si trebuie sa aiba un maner care sa nu provoace nici un disconfort. Indiferent ca este o periuta clasica sau electrica, veti avea de ales dintre peri cu duritate mare, medie sau moi.

Periajul dentar efectuat cu ajutorul unei periute electrice ne ajuta sa curatam eficient dintii, gingiile, obrajii si limba, astfel incat sa avem un zambet frumos si sanatos. Periutele de dinti electrice ataca placa bacteriana mai acut si ofera o curatare de ansamblu superioara periajului clasic intr-un timp mai scurt de periaj.

Eu folosesc Oral B Pro 500 D16.513.U SENSI UltraThin, periuta de dinti electrica oscilatoare cu senzor de presiune. Este o periuta simpla, capatul de periaj inconjoara fiecare dinte, iar prin actiunea 3D acesta oscileaza, se roteste si pulseaza pentru a oferi o curatare perfecta.

Periuta de dinti clasica costa mult mai putin fata de o periuta de dinti electrica si necesita o tehnica excelenta de periere manuala, pentru a nu rata nici o zona si a curata aproape perfect cavitatea bucala.

Indiferent daca optati pentru o periuta de dinti manuala sau o periuta electrica, este de preferat sa alegeti una conforma cu nevoile voastre (la sfatul medicului), astfel incat sa nu supuneti unei agresiuni sporite dintii si gingiile (mai ales daca prezentati o sensibilitate).

Voi ce tip de periuta dentara folositi?

xoxo

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.