Hello, beauties! Conform statisticilor, romanii sunt mari consumatori de zahar. O explicatie ar fi aceea ca oamenii nu citesc etichetele produselor pe care le cumpara. Daca ar face-o, ar afla ca aproape orice aliment procesat contine adaos de zahar. Avem zahar in paine, mezeluri, ketchup, mustar, bere, branzeturi, ba chiar si in alimentele pentru nou nascuti.
Cum am putea evita consumul excesiv de zahar si cu ce alternativa sanatoasa l-am putea inlocui? Prin pregatirea meselor de la zero cu ajutorul indulcitorilor naturali. Sweeteria ofera alternativa sanatoasa – este primul laborator din Romania care produce dulciuri exclusiv pe baza de indulcitori naturali de cea mai buna calitate si dulcisor cu zero indice glicemic/calorii. Acesta este un indulcitor de ultima generatie obtinut din extract, de inalta puritate, din frunze de Stevia Rebaudiana si eritritol (obtinut din porumb).
Si pentru ca se apropie Halloween, am pregatit o reteta usoara pentru un dulce fara zahar, cu indulcitori naturali si ciocolata Sweeteria.
Ingrediente:
– pentru negresa/brownie:
- 150g unt
- 250g banuti din ciocolata amaruie 70% cacao Sweeteria
- 4 oua
- 100g dulcisor Sweeteria
- 1 lingurita vanilie
- 130g faina
- un praf de sare
- 35g cacao pudra – optional
– pentru stratul de crema:
- 200g crema de branza Philadelphia
- 10g dulcisor Sweeteria
- 1 ou
- 1/2 lingurita vanilie
- colorant alimentar (pentru a capata o nuanta „Spookie”)
- Incalziti cuptorul la 175° C.
- Topiti untul si banutii de ciocolata Sweeteria in acelasi recipient.
- Separat, bateti ouale si zaharul cu un tel pentru aproximativ 2 minute.
- Peste oua si zahar adaugati mixul de unt si ciocolata si vanilia.
- Adaugati si ingredientele uscate: faina cernuta, cacao pudra si praful de sare. Amestecati usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
- Puneti aluatul in forma si pastrati cateva lingurite pentru decor.
Pentru crema:
- Intr-un castron mediu, adaugati crema de branza, zaharul, oul si vanilia. Se amesteca pana se omogenizeaza.
- Adaugati colorantul alimentar portocaliu si amestecati pentru a obtine culoarea aleasa.
- Intindeti usor stratul de branza crema deasupra aluatului de brownie.
- Puneti cateva linguri din aluatul ramas de brownie si modelati usor cu ajutorul unui cutit.
Coaceti timp de 30-35 de minute (in functie de preferinte, daca vreti aluatul mai umed sau mai uscat). Lasati sa se raceasca complet inainte de feliere.