In aceasta atmosfera de sarbatoare, Lavazza devine principalul tau aliat in bucatarie si iti propune o reteta de desert italian, usor de facut acasa pentru a-ti face Craciunul memorabil.
Sezonul sarbatorilor e, in sfarsit, aici si chiar daca anul acesta contextul nu ne permite sa sarbatorim cum o faceam de obicei, bucuria si dragostea pentru cei dragi raman la fel de puternice, oferindu-ne consolare chiar si in cele mai racoroase nopti. Haideti sa facem acest Craciun memorabil, sa gasim inspiratie in atmosfera festiva si, asa cum ne indeamna Lavazza, sa ii adaugam o nota italiana!
Compania italiana se transforma in aliatul tau in bucatarie si te ajuta sa inchei mesele de Craciun cu ceva surprinzator: pregateste-te sa ii uimesti pe cei dragi cu un desert pe baza de cafea, alaturi de un lichior unic, preparat acasa.
Espresso Tiramisù
Craciunul este un moment special, iar deserturile sunt, cu siguranta, vedetele fiecarei mese. Iti propunem sa adaugi mesei tale cel mai popular desert Italian, imbunatatit cu cafea Lavazza, si sa-l transformi in placerea ta vinovata din sezonul sarbatorilor pentru tine si cei dragi.
Ingrediente pentru Tiramisu
– Cafea de espresso Lavazza Qualità Oro (macinata, 250g)
– Biscuiti
– Mascarpone
– Crema de ciocolata
Ingrediente pentru Mascarpone
– 250g Mascarpone
– 60g zahar pudra
– 90g smantana lichida
– 40g lapte
– ¼ pastaie de vanilie
Preparare
– Pune branza mascarpone intr-un bol
– Adauga zaharul pudra, laptele, smantana si vanilia
– Amesteca cu un mixer pana obtii o crema fina
– Pune crema intr-o punga pentru ornat si pastreaz-o la frigider
Prezentare
– Pune un biscuite Meliga pe fundul unei cesti de Cappuccino
– Adauga o lingurita cu varf de crema de mascarpone
– Toarna cafeaua fierbinte imprejurul cremei
– Orneaza discret cu pudra de cacao amara
Lichior de cafea
Si ce mod mai bun de a incheia masa de Craciun decat prin savurarea unui lichior de cafea, preparat acasa? Prepararea dureaza aproximativ 10 zile, dar rezultatul final este un adevarat success.
Ingrediente
• 250ml apa (pentru siropul de zahar)
• 250g zahar tos (pentru siropul de zahar)
• 250g Alcool 95°
• 100ml espresso Lavazza Qualità Oro
• 25g praf de cafea
• 150ml apa
• 2 pastai de vanilie
Preparare
– Sa incepem cu siropul de zahar: pentru prepararea lui, amesteca zaharul si apa intr-o tigaie, lasa-l sa dea in fiert si mai fierbe-l pentru inca 9 minute.
– Sa trecem la prepararea lichiorului: lasa vanilia si pudra de cafea sa infuzeze in alcool pentru 7 zile.
– Filtreaza lichidul obtinut cu ajutorul unui prosop de hartie sau filtru, udat si stors in prealabil, folosind o plasa de sita mai fina sau mai mare.
– Intre timp, prepara espresso-ul.
– Amesteca siropul de zahar (250g) cu alcoolul. Apoi adauga espresso-ul si apa pentru a reduce continutul de alcool.
– Permite-i sa se raceasca la temperatura camerei.
– Toarna-l intr-o sticla si apoi pune-l in congelator.
– Dupa ce s-a racit, lichiorul este numai bun pentru a fi servit.
Qualità Oro – Perfect Symphony este cafeaua ideala pentru ambele retete. Dulce, rafinata si aromata, ea este combinatia unica de 6 varietati de boabe de cafea Arabica, din cele mai bune zone din America Centrala si de Sud.