Cookies cu picaturi din ciocolata Sweeteria

Hello, beauties! Stim deja ca zaharul in exces este daunator pentru sanatate. Cand vine vorba de cei mici este recomandat sa incercam pe cat putem sa reducem consumul de zaharuri si sa le oferim variante preparate de noi in casa. Astfel putem gestiona mai usor cantitatea si consumul de zahar.

Zaharul in exces este transformat in grasime, ceea ce poate duce obezitate. Iar obezitatea duce la alte complicatii precum diabetul zaharat sau afectiuni ale ficatului. Sa nu uitam si de problemele la nivelul dentar. Dintre efectele zaharului putem enumera si aparitia unor boli precum hiperactivitatea si deficitul de atentie.

Dar pentru ca nu ii putem priva de dulce pe copii, cei de la Sweeteria au variante fara zahar adaugat, cu indulcitor natural din Stevia sau agave. Ouale din ciocolata sunt o varianta prietenoasa si atractiva pentru cei mici.

Ouale din ciocolata alba, cu lapte sau amaruie, cu indulcitor natural din Stevia cu zero calorii sau cu indulcitor natural din agave, sunt produse manual, nu contin gluten, coloranti sau conservanti. Ciocolata din compozitie contine cu mult mai putine calorii fata de o ciocolata cu zahar.

Va las mai jos si o reteta rapida si delicioasa de cookies cu picaturi termostabile din ciocolata Sweeteria, perfecta pentru a sarbatori Ziua Copilului, alaturi de o limonada indulcita cu dulcisor.

Ingrediente (pentru aproximativ 12-13 cookies):

– 200g faina
– 1 lingurita praf de copt
– 1/2 lingurita sare
– 100g unt 82% grasime (la temperatura camerei)
– 4 linguri dulcisor (indulcitor nectar din agave)
– 1 ou
– esenta de vanilie sau 1 pliculet Finesse Vanilie Bourbon
– 1 pliculet zahar vanilat
– 200g picaturi din ciocolata amaruie, termostabile

1. Incalziti cuptorul la 180°C
2. Amestecati faina, praful de copt si sarea
3. Intr-un alt bol mixati untul, dulcisorul si zaharul vanilat
4. Adaugati oul si esenta de vanilie/Finesse Vanilie Bourbon
5. Incorporati si amestecul de faina, praf de copt si sare
6. Adaugati picaturile din ciocolata amaruie, termostabile (in functie de preferinte, intre 150-250g)
7. Formati bile de aluat egale si le puneti pe hartie de copt
8. Se baga la cuptor aproximativ 10 minute (in functie de cuptorul fiecaruia)
9. Se scot din cuptor si se lasa la racit, pentru ca ele au o textura moale cat timp sunt calde. Dupa ce se racesc se iau din tava si se servesc.

*daca vreti sa obtineti culoarea cookie-urilor din comert, adaugati in compozitie aproximativ 50g zahar brun si lasati doar 3 linguri de dulcisor

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.