Buna dimineata, Verônica! – de Ilana Casoy si Raphael Montes – un excelent thriller politist brazilian ecranizat de Netflix

Editura Publisol lanseaza romanul „Buna dimineata, Verônica!”, de Ilana Casoy & Raphael Montes! Abordand subiecte precum feminismul, violenta domestica, birocratia politieneasca, ritualurile indigene si crimele in serie, Buna dimineata, Verônica! este un thriller politist plin de rasturnari de situatie, cu o protagonista puternica – Veronica Torres, o adevarata femeie a timpului ei, care isi abandoneaza viata stabila – familia perfecta si o slujba in sistemul de stat – pentru a se lansa intr-o lume cruda, unde isi gaseste, pana la urma, propria identitate.

Pana de curand, viata functionarului de politie Verônica Torres era una linistita, desfasurata conform ritualului birocratic si plina de visuri ce nu aveau sa se implineasca niciodata. Saptamana asta insa, o sinucidere neasteptata la care a fost martora si un apel anonim de la o femeie care pretinde ca viata ii este in pericol au deschis un abis inaintea ei.

Verônica se simte cuprinsa de teama, dar stie ca acesta este momentul de a-si demonstra calitatile de investigator si decide sa se ocupe singura de ambele cazuri. Vartejul de evenimente surprinzatoare declansate de cercetarile ei ii prilejuieste o intalnire cu partea intunecata a naturii umane. Deznodamantul va fi unul cu totul neasteptat, prilej pentru a astepta cu nerabdare urmatoarele carti din serie!

Despre autori

ILANA CASOY s-a nascut la 16 februarie 1960 si este o scriitoare braziliana. A absolvit Fundação Getúlio Vargas si s-a dedicat studiului profilurilor psihologice criminale, in special ale criminalilor in serie. A publicat mai multe carti, dintre care unele se bazeaza pe cazuri criminale celebre din Brazilia, cum ar fi A Prova é a Testemunha, unde a scris despre cazul Nardoni. De asemenea, Quinto Mandamento – Caso de Polícia, o carte legata de uciderea cuplului Richthofen.

Intre 2012 si 2013, a colaborat cu Discovery Channel. Ea a mai scris si lucrari de fictiune. A fost invitata de canalul Fox Brasil, pentru a crea un profil psihologic al lui Dexter Morgan, antieroul si protagonistul din Dexter, popularul serial de televiziune american. Casoy a colaborat si cu Dupla Identidade, un serial scris de Gloria Perez si regizat de Mauro Mendonça Filho.

RAPHAEL MONTES de Carvalho s-a nascut la 22 septembrie 1990. Este scriitor brazilian de romane politiste si avocat. Cea mai cunoscuta carte a sa este romanul Dias Perfeitos (2014).

In 2010, Montes a participat la un concurs al editurii braziliene Benvirá/Saraiva, in cadrul caruia romanul sau Suicidas a obtinut locul al doilea. Saraiva a publicat romanul sub eticheta Benvirá in 2012. Temele macabre prezente in poveste si varsta tanara a lui Montes i-au adus o larga notorietate in Brazilia.

In 2014, Montes a publicat cel de-al doilea roman al sau, Dias Perfeitos, iar pana in februarie 2016, romanul a fost lansat in 14 tari. Atat prima, cat si cea de-a doua carte au avut drepturile vandute pentru adaptari cinematografice.

The Village, cea de-a treia carte a sa, este un roman de groaza fix-up, unde, sub forma de benzi desenate, ni se prezinta scurte povestiri ale unor personaje macabre.

Cea de-a patra carte a autorului, Jantar Secreto, a divizat opiniile in 2016, cand s-a descoperit ca tema principala era canibalismul, dar opinii adverse au confirmat ca este cea mai buna carte scrisa de Montes.

In 2016, Ilana Casoy publica, impreuna cu Raphael Montes de Carvalho, thrillerul politist Bom Dia, Verônica (Buna dimineata, Verônica!), sub pseudonimul Andrea Killmore, urmand ca, la cea de-a doua editie a romanului, din 2020, scriitorii sa isi dezvaluie adevarata identitate.

Autorii lucreaza la o continuare a acestui roman, care sta la baza serialului omonim Netflix.

Descopera thrillerele braziliene la Editura Publisol.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.