Îngrijirea părului creț

Hello, beauties! Fiind posesoare de păr creț de la mama natură, vreau să povestim puțin despre pașii pe care îi urmez în îngrijire și produsele pentru păr creț pe care le folosesc și mă ajută să stapânesc situația.

Părul ondulat, creț necesită o îngrijire specială pentru că, de regulă, nu-l putem aranja într-o clipă. Factori precum umiditatea fac coafarea mai dificilă și adaugă volum, iar acesta nu este întotdeauna aspectul pe care ni-l dorim. Iată pașii pe care eu îi urmez în îngrijire:

1. Curățarea – în general părul creț este mai uscat decât celelalte tipuri de păr. Este indicat să ne obișnuim să îl spălăm cât mai rar. Dacă îl urmăriți pe TikTok pe @owen.oj știți deja că el își spală părul la 10-14 zile, iar buclele lui arată impecabil. Nu cred că voi ajunge niciodată la această performanță, dar mă bucur că am reușit să ajung să îl spăl la 4-5 zile.

Trebuie să țineți cont și de ce tip de scalp aveți, și atunci să folosiți exact produsele potrivite în funcție de nevoi. De exemplu eu folosesc pentru prima șamponare un produs dedicat curățării scalpului și am grijă ca acesta să ajungă cât mai puțin pe lungimi. Pentru a doua șamponare folosesc un șampon hidratant pentru păr creț.

2. Îngrijirea/hidratarea – este un pas foarte important ce nu trebuie să lipsească din îngrijirea părului creț. Un balsam sau o mască hidratantă sunt must-have. Măștile Kérastase sunt printre preferatele mele pentru că fac exact ceea ce promit.

3. Styling – când vine vorba de styling, produsele cu protecție termică pentru păr sunt indispensabile – o cremă, un ulei pentru păr sau un spray, orice tip de produs care vă satisface nevoile părului. Acestea ajută la eliminarea freeze-ului, la definirea buclelor, hrănesc părul și oferă protecție termică. Preferatele mele preferate sunt L’Oréal Professionnel Serie Expert Pro Longer, Kérastase Elixir Ultime L’huile Originale și Wella Professionals Eimi Thermal Image. Cel din urmă este produsul pe care îl folosesc în acest moment si sunt mulțumită de rezultate. Pe lângă toate beneficiile, acesta fixează și ușor părul.

Uscarea se face cu un uscător cu temperatură medie, de preferat cu difuzor.

Specialiștii spun că este bine să folosim o față de pernă din satin sau mătase, pentru a evita electrizarea peste noapte.

Probabil ați auzit și de metoda „Curly Girl” care în esență nu diferă foarte mult de îngrijirea “normală” a părului creț natural (ondulat, creț sau foarte creț). Contează foarte mult dacă părul este lăsat natural sau a fost supus decolorării, vopsirii, balayage etc. Rezultatele sunt influențate întotdeauna de textura părului după procesul de colorare/decolorare. Produsele pe care trebuie să le evitați pentru această metodă sunt produsele ce conțin sulfați, alcool, silicon, parfumul adăugat în produse, pieptăn și surse puternice de căldură.

Care este rutina voastră de îngrijire a părului? Ce produse specifice folosiți?

xoxo

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.