Sunscreen Hits – Recomandări de vară SPF

Hello, beauties! A venit acel moment din an în care începem să vorbim mai mult despre protecție solară, SPF, UVA și UVB. Vin și eu în ajutorul vostru cu câteva recomandări despre cum să vă alegeți produsele cu protecție solară pe care să le folosiți în această perioadă.

După ce trebuie să ne uităm atunci când alegem un produs cu factor de protecție solară?

Nivel SPF – cu cât este mai mare factorul de protecție solară (SPF), cu atât este mai mică șansa de arsuri solare. Potrivit experților în domeniu trebuie să utilizăm un SPF de cel puțin 30, care blochează 97% din razele UVB. Trebuie să alegem formule cu spectru larg, care să protejeze atât de razele UVA, cât și de UVB.

Filtru chimic sau mineral – dacă aveți pielea sensibilă sau sensibilitate ridicată la căldură, căutați o variantă de protecție solară minerală. În cazul protecției solare pentru bebeluși este ideal să alegem o variantă minerală. Aceste filtre minerale resping, reflectă și absorb radiațiile solare. Provin din surse naturale. Filtrele minerale, asa cum sunt oxidul de zinc sau dioxidul de titan, creeaza o bariera fizica intre piele si razele ultraviolete. Practic, impiedica razele UV sa penetreze pielea.

Filtrele chimice, în schimb, sunt substanțe precum avobenzona, homosalat, octisalat sau octocrilen ce absorb razele UV și le convertesc în căldura la nivelul pielii pentru a o proteja de efectele nocive.

Consistență – când vine vorba de creme cu protecție solară, consistența poate face diferența dintre un SPF pe care îl vom folosi în fiecare zi și ceva pe care îl vom lua la plajă doar de nevoie. Cremele de protecție solară cu consistențe mai groase pot fi bune pentru corp, dar nu și pentru față, care tinde să fie mai sensibilă și mai reactivă la formulările mai grele, mai grase (sau pentru un ten mixt/gras).

Recomandări SPF

Gama Uriage Bariésun are o formulă bazată pe două patente dermatologice care asigură protecția celulară și previn fotoîmbătrânirea. Pe lângă filtrele organice sau minerale, produsele Uriage Bariésun conțin apă termală Uriage, o apă bogată în minerale și oligoelemente. Această apă activă, care curge prin Alpii francezi, are o acțiune anti-radicali liberi care ajută la limitarea daunelor ADN-ului în urma expunerii la razele UV. Are, de asemenea, proprietăți calmante și hidratante și ajută la întărirea barierei cutanate.

Să nu uităm și de îngrijirea după expunerea la soare! Cel puțin o cremă după plajă trebuie să fie nelipsită din rutina de îngrijire – acestea reduc înroșirea pielii cauzată de radiațiile UV, evită iritațiile și hidratează pielea. Mie îmi place să folosesc și pentru ten un serum special After Sun. Golden Tan Maximizer After Sun Face Serum Lancaster conține un complex reparator care calmează imediat și reduce riscul de descuamare pentru tenul expus la soare. Acest produs rehidratează și reîmprospătează tenul.

Voi ce produse cu factor de protecție și după plajă folosiți în acest an?
xoxo

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.