Trei criterii în funcție de care să alegi produsele pentru îngrijirea tenului

Cu toții ne dorim un ten sănătos și frumos, dar în același timp alegerea produselor adecvate poate fi uneori o provocare. Pentru a obține rezultatele dorite, este important să știm ce produse sunt potrivite pentru tipul nostru de ten și care sunt principalele criterii pe care trebuie să le luăm în considerare atunci când alegem produsele pentru îngrijirea tenului.

1. Rutina de îngrijire optimă

Tenul este o parte importanta a imaginii noastre si este esential sa adoptam o rutina corecta de ingrijire a acestuia. O rutină completă include următoarele etape: curățarea tenului (se realizează de două ori pe zi, dimineața și seara), tratamentul cu o loțiune tonică, pentru eliminarea completă a produselor de curățare, aplicarea unui produs exfoliant pentru îndepărtarea celulelor moarte și regenerarea țesuturilor, hidratarea tenului și aplicarea unei creme cu factor de protecție solară.

O rutină adecvată pentru îngrijirea tenului poate oferi beneficii multiple pe termen lung. În funcție de vârstă și de particularitățile tenului, această rutină poate fi modificată și adaptată. Vezi pe DrMax.ro produsele Gerovital adecvate fiecăreia dintre aceste etape de îngrijire.

2. Tipul de ten și nevoile sale

Atunci când vine vorba de îngrijirea tenului, este important să se identifice mai întâi tipul de ten: uscat, gras, mixt sau sensibil.

Tenul uscat are nevoie de exfoliere regulată pentru a elimina celulele moarte, precum și de produse hidratante și nutritive care să hrănească profund pielea. Pentru tenul gras, este important să se folosească produse cu formule lejere și hidratante care să reduce excesul de sebum fără a usca prea mult pielea. Tenul mixt se descurcă bine cu produse adaptate pentru a menține un echilibru optim al sebumului. Cea mai blândă îngrijire trebuie acordată tenului sensibil, astfel încât sunt recomandate produse hipoalergenice și neutre din punct de vedere al pH-ului.

Identificarea produselor adecvate fiecărui tip de ten trebuie să respecte o serie de reguli generale: Crema hidratantă este indispensabilă îngrijirii tuturor tipurilor de ten; Loțiunile și serurile pot fi folosite zilnic, fiind recomandate în special după vârsta de 30 ani; Uleiurile sunt potrivite tenului uscat, dar se recomandă prudență în utilizare în cazul tenului gras; Produsele exfoliante pentru tenul gras au granule mai mari decât cele destinate tenului uscat sau sensibil.

Alegerea produselor adecvate pentru îngrijirea tenului depinde în primul rând de identificarea corectã a tipului de ten și apoi de utilizarea acelor produse care satisfac nevoile sale specifice.

3. Lista ingredientelor

Primul lucru pe care trebuie să îl faci înainte de a opta pentru un anumit produs este să verifici cu atenție lista de ingrediente. În continuare, câteva detalii importante pe care merită să le reții despre compușii care intră în formula cosmeticelor:

Parabenii au rol de conservanți, utilizarea lor fiind asociată cu un termen de valabilitate extins al produsului în cauză.

Vitamina A de uz cosmetic este cunoscută mai degrabă sub denumirea de retinol. Acesta este prezent frecvent în produsele împotriva acneei. E de dorit ca utilizarea sa să se realizeze numai la recomandarea medicului dermatolog.

Aluminiul, în special clorura de aluminiu, este frecvent încorporată în formula deodorantelor. Au existat dezbateri îndelungate despre o posibilă legătură între aluminiu și Alzheimer sau cancerul de sân, iar multe femei preferă să îl evite.

Acidul salicilic și peroxidul de benzoil sunt incluse în produsele împotriva acneei, dar pot avea un efect iritant asupra tenului uscat sau sensibil. E de dorit să întrebi medicul dermatolog dacă sunt potrivite pentru tine și să le testezi întâi pe o suprafață mică de piele.

Formaldehida este iritantă pentru căile respiratorii și este un factor cancerigen cunoscut. Dacă se regăsește în topul ingredientelor vreunui produs cosmetic, e de dorit să îl eviți. Atenție: formaldehida se poate regăsi în produse sub diferite denumiri.

Ftalații se regăsesc în formula a numeroase produse cosmetice și sunt considerate ingrediente controversate, pe care e mai bine să le eviți.

Parfumurile sunt factori alergeni şi iritanţi cunoscuți, motiv pentru care nici unul dintre produsele de calitate, din gama dermatocosmeticelor, nu îi include în formula chimică.

Alcoolul are un efect puternic de deshidratare asupra pielii, așadar trebuie evitat de către persoanele cu piele uscată și sensibilă.

Atunci când citești eticheta produsului care îți face cu ochiul, asigură-te că acesta este special formulat pentru tipul tău de ten.

Alegerile noastre pot avea un impact semnificativ asupra aspectului pielii noastre. Cu o rutină adecvată de îngrijire a tenului, putem avea o piele frumoasă și sănătoasă. Folosirea produselor potrivite poate oferi numeroase beneficii pielii, inclusiv hidratare, reducerea inflamațiilor și protecție impotriva agresiunilor externe. Datorită diferitelor tipuri de tenuri și nevoile lor, este important să se acorde atenție la criterii specifice pentru alegerea produselor corecte. Acordând atenție fiecărui pas al rutinei zilnice de îngrijire a tenului și alegând produsele adecvate, putem obţine rezultate optime și ne putem bucura de un ten radiant si plin de vitalitate.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.