Obțineți un bronz perfect fără expunerea la soare: Ghid complet despre produsele autobronzante

Produsele autobronzante sunt cosmetice care sunt concepute să ofere un aspect bronzat pielii, fără a fi necesară expunerea la soare sau la razele UV. Ele sunt o alternativă populară și mai sigură la expunerea prelungită la soare sau la utilizarea de aparate de bronzat.

Cum funcționează produsele autobronzante?

Principala substanță activă din produsele autobronzante este dihidroxiacetona (DHA). DHA-ul reacționează cu stratul superficial al pielii, mai exact cu celulele moarte de la suprafața pielii, formând un pigment brun numit melanoidină. Aceasta oferă iluzia unei piele bronzate.

Dihidroxiacetona (DHA), substanța activă principală din produsele autobronzante, este considerată în general sigură pentru utilizare externă. A fost aprobată de către Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) și Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) pentru utilizarea în produsele autobronzante. Cu toate acestea, este important să utilizați produsele autobronzante în conformitate cu instrucțiunile producătorului și să evitați contactul lor cu ochii, nasul sau gura. DHA-ul poate provoca iritații minore ale pielii în cazul persoanelor cu pielea foarte sensibilă sau în cazul unei aplicații necorespunzătoare.

De asemenea, este recomandat să realizați un test de sensibilitate pe o mică zonă a pielii înainte de a utiliza produsul pe întregul corp. Acest lucru vă poate ajuta să verificați dacă aveți o reacție adversă sau alergică la produs. Este important de menționat că dihidroxiacetona nu oferă protecție împotriva radiațiilor UV și nu vă protejează de arsurile solare. Dacă planificați să petreceți timp în soare, este esențial să utilizați în continuare un produs de protecție solară adecvat pentru a vă proteja pielea.

În general, produsele autobronzante sunt disponibile sub formă de loțiuni, creme, spray-uri sau geluri. Ele pot fi aplicate pe întregul corp sau pe zone specifice, cum ar fi picioarele sau fața. Este important să urmați instrucțiunile producătorului pentru aplicare, deoarece acestea pot varia în funcție de produs.

De obicei, rezultatele sunt vizibile în câteva ore după aplicare și culoarea bronzului se intensifică în următoarele 24-72 de ore. Este important de menționat că autobronzantele oferă o culoare temporară și se estompează treptat pe măsură ce celulele moarte ale pielii se exfoliază și se regenerează.

Cum să obțineți cele mai bune rezultate cu produsele autobronzante?

Exfolierea pielii înainte de aplicare: Pentru a obține un bronz uniform și de lungă durată, este recomandat să exfoliați pielea în prealabil pentru a îndepărta celulele moarte și alte impurități. Acest lucru va asigura o suprafață netedă pentru aplicarea autobronzantului.
Aplicarea uniformă: Asigurați-vă că aplicați produsul în mod uniform pe toate zonele dorite. Utilizarea unei mănuși sau a unui aplicator poate fi utilă pentru a evita petele și pentru a obține o aplicare uniformă.
Evitați zonele cu piele mai uscată: Anumite zone ale corpului, cum ar fi coatele, genunchii și călcâiele, pot absorbi mai mult produs și pot deveni mai întunecate. Pentru a evita acest lucru, puteți aplica o cremă hidratantă pe aceste zone înainte de utilizarea autobronzantului sau puteți șterge excesul de produs cu un prosop umed după aplicare.
Menținerea hidratării pielii: Pentru a menține bronzul cât mai mult timp posibil, este important să hidratați pielea în mod regulat după aplicare. Utilizarea unei loțiuni hidratante pe tot corpul vă poate ajuta să prelungiți durata bronzului.

Produsele pe care le-am descoperit încă de anul trecut și vă recomand să le încercați sunt de la brandul Isle of Paradise pe care îl găsiți online pe Sephora. Sunt produse foarte ușor de utilizat bogate în substanțe active corectoare de culoare și în uleiuri din nucă de cocos, semințe de chia și de avocado.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.