Brecourt Paris – arta olfactivă într-o lume a exclusivității | Niche Parfumerie

Hello, beauties! Într-o lume a parfumurilor dominate de produsele comerciale și de masă, parfumurile de nișă reprezintă o adevărată oază de rafinament și originalitate. Acestea oferă o experiență olfactivă exclusivă, punând accent pe compoziții rafinate, ingrediente de înaltă calitate și povestiri olfactive captivante.

Brecourt Paris este o companie de parfumuri de nișă relativ nouă (2010) creată de parfumierul Emilie Bouge și are sediul la Paris. Acum am avut și eu ocazia să cunosc brandul cu ajutorul Brecourt Paris Coffret Full Collection, ce include 15 creații ale casei. Fiecare parfum are o poveste de spus, o emoție de transmis sau o atmosferă de creat în jurul celui care îl poartă. De la notele proaspete și citrice, la cele florale, lemnoase sau orientale, fiecare parfum oferă o experiență olfactivă deosebită, personalizată și memorabilă.

Povestea începe cu compania Bruno Court care produce uleiuri esențiale de o calitate excepțională din plante mediteraneene și este o referință în industria parfumurilor.

Casa Maison BRUNO COURT creată la Grasse la începutul anului 1812 este considerată o referință istorică a parfumeriei exclusive. Originalitatea creațiilor și atracția pentru personalizare au atras aristocrația europeană și rusă, care a parcurs mii de kilometri pentru a-și face parfumuri pe măsură. Cererea de calitate l-a determinat pe Bruno să-și dorească să stăpânească toate etapele confecționării unui parfum, de la creșterea și culesul câmpurilor de flori care împânzeau atelierul, unde asistenții cântau muzică parfumată până la orga de parfumuri în care se compuneau noi partituri în fiecare zi.

Întrucât Bruno Court este o referință esențială a materiilor prime de calitate, creațiile din jurul acestor ingrediente de lux sunt livratela curțile regale ale Europei din secolul al XIX-lea și devine partenerul oficial al Reginei Alexandra, al Reginei Angliei, al Regelui Edward al VII-lea, al Regelui Frederic al VIII-lea al Bulgariei și al lui Napoleon al III-lea.

Brecourt este renașterea unui brand de familie dispărut, Bruno Court, prin moștenitoarea sa, Émilie Bouge. Ea transformă numele introducând litera „E” de la Emilie Bouge în cuvântul „Bruno Court”. Făcând acest lucru, ea leagă know-how-ul moștenit cu o viziune modernă a acestei arte invizibile, parfumeria. Emilie provine din a patra generație a familiei Brecourt, familie în care cunostințele au fost transmise din generație în generație și sunt încă vii și astăzi.

„Dacă emoția olfactivă este un amalgam subtil între parfum, persoană și context, consider contextul ca fiind cel mai important vector emoțional pentru că ne amintește memoriile tuturor simțurilor: aceasta a fost sursa majoră a inspirației mele. Prin urmare, am pus într-o sticlă locurile și momentele speciale pentru a evidenția personalitatea celor care s-ar putea bucura de ea. Pentru a simți un miros trebuie să explorezi omenirea din interior.” – Emilie Bouge

Revenind la colecția Brecourt Paris Coffret Full Collection, aceste parfumuri nu urmează tendințele efemere ale modei, ci rămân întotdeauna relevante și inovatoare. Este varianta ideală pentru a face cunoștință cu aromele brandului. Preferatele mele sunt Eau Libre și Mauvais Garcon, două arome care, deși sunt masculine, pentru mine personal merg purtate unisex. Eau Libre este un parfum aromatic, cu note de vârf bergamotă, grapefruit, piper roz, piper negru, rozmarin, note de mijloc mentă, geranium, acord marin, iasomie și note de bază lemn de santal, ambroxan, mosc. Mauvais Garcon este un parfum ambră condimentat, cu note de vârf bergamotă, scorțisoară, elemi, nucșoară, busuioc, note de mijloc lavandă, artemisia, floare albă și note de bază lemn de santal, cedru, paciuli, boabe de tonka, vanilie.

Pentru zona în care se situează, acestea au un preț foarte bun – 50 ml aproximativ 400 lei, 100 ml aproximativ 530 lei, iar calitatea este de top (se folosesc materii prime naturale de cea mai înaltă calitate).

Dacă doriți să porniți într-o călătorie senzorială unică, găsiți creațiile Brecourt Paris pe site-ul nicheparfumerie.ro.

xoxo

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.