Atuurile ureei și beneficiile ei pentru îngrijire și frumusețe

Pentru corpul uman, ureea reprezintă un compus azotat non-proteic, mai exact produsul final al catabolismului proteic. Altfel spus, prin uree, organismul scapă de excesul de azot care, odată acumulat în sânge, ar fi periculos pentru însăși viața organismului.

Fiind foarte hidrofilă, ureea este excretată cu urină, unde se găsește în cantitate abundentă.

Ureea ISDIN – O moleculă cu rezultate dovedite în hidratare și exfoliere

Isdin lansează gama Ureadin, o linie cu produse inovatoare pe bază de uree, cu formule special create să asigure hidratarea intensă și de durată pentru ca pielea ta să fie mereu catifelată.

Ureea este prezentă în mod natural pe pielea sănătoasă și este o componentă naturală a factorului natural de hidratare (NMF) al epidermei. Așadar, ai înțeles bine: pielea deshidratată are nevoie de uree, ca să se reechilibreze, ca să rețină mai multă apă în stratul cornos.

Concluzia? Ureea este o moleculă excepțională care îmbogățește pielea. Proprietățile sale de hidratare sunt cunoscute și validate de dermatologi, iar ISDIN nu a ezitat să demonstreze că acțiunea ureei asupra pielii depășește cu mult apărarea sa și stimulează mecanismele de reînnoire.

Cum funcționeazã ureea asupra pielii?

În primul rând, aceasta reduce pierderile de apă prin piele și ajută la menținerea nivelurilor optime de hidratare. Apoi, ea promovează reînnoirea celulelor și peelingul natural. În prezența unor concentrații ridicate, acțiunea sa este întărită, realizând o exfoliere hidratantă. Ureea este o componentă activă a pielii noastre, de aceea ISDIN a dus acest această moleculă la alt nivel: pur și simplu, i-a îmbunătățit formularea și, implicit, proprietățile. Rezultatul: Ureea ISDIN și gama Ureadin!

Efectele benefice ale aplicării ureei:

  • Keratolitic: acționează ca un proteolitic la joncțiunile intercelulare;
  • Promotor al penetrării cutanate a altor substanțe și medicamente;
  • Antifungic: inhibă creșterea dermatofitelor;
  • Reechilibrant: restabilește propriile niveluri fiziologice în piele – sursă de hidratare „inteligentă”.

Secretul concentrațiilor ureei

Știai că, în concentrații reduse (≤ al 10%), ureea are proprietăți keratoplastice (modulează plasticitatea stratului cornos), pe când în concentrații ridicate (> al 10 %), ea are proprietăți keratolitice: promovează detașarea celulelor moarte de suprafață și, în consecință, regenerarea pielii.

Proprietățile cosmetice ale ureei

Ureea are capacitatea de a reține apa foarte efficient, cee ace o face un ingredient cosmetic comun în multe creme hidratante. Tot așa, ureea este utilizată pentru gestionarea cosmetică a bolilor de piele care induc scuamoză (hiperkeratoză), cum ar fi psoriazisul și ihtioza. În plus, ea este utilizată pentru a stimula regenerarea pielii și pentru a restabili funcțiile de „barieră” în caz de xeroză (piele uscată), dermatită atopică și psoriazis.

Principalele indicații ale produselor cu uree ISDIN:

  • Produsele care conțin un procent mai mic de <10% au efect hidratant pe pielea uscată (xeroză), descuamată și cu eczemă;
  • Produsele care conțin un procent mai mic de <15-30% au efect umectant și keratolitic în xeroza ușoară până la moderată și hiperkeratoză localizată în zone sensibile (ex. față);
  • Produsele care conțin un procent mai mic de <40-50% au efect antiproliferant și keratolitic pe pielea și unghiile îngroșate, hiperkeratoză localizată moderată până la severă (ex. psoriasis, calusuri, veruci, cheratodermie) și infecții micotice.

Care sunt principalele beneficii ale ureei?

Ei bine, ureea îmbunătățește funcția de barieră a pielii, iar cercetătorii ISDIN au arătat că molecula special de uree ISDIN este mult mai mult decât un activ hidratant. Beneficiile sale asupra pielii se extind de la funcția de barieră a suprafeței sale, la sistemul său de apărare și chiar la rezistența și elasticitatea acesteia.

Totodată, ureea ISDIN vine să susțină și să îmbunătățească sistemul imunitar, stimulând producerea de peptide antimicrobiene (AMP). Apoi, tot ea ameliorează funcția mecanică și elasticitate.

Ureea ISDIN își extinde acțiunea dincolo de epidermă și acționează în fibroblaste prin stimularea sintezei colagenului.

O moleculă activă aprobată prin studii dermatologice

În ultimii zece ani, ISDIN a colaborat cu experți internaționali în dermatologie pentru a-și aprofunda cunoștințele despre proprietățile ureei ISDIN. Rezultatele au fost surprinzătoare, arătând că a fost mult mai mult decât un hidratant activ. Beneficiile sale se extind de la funcția de barieră la suprafața sa, sistemul său de apărare și chiar rezistența și elasticitatea. Rezultatul acestei cercetări este ISDIN Uree, un ingredient activ excepțional. Formularea sa garantează o stabilitate excelentă și biodisponibilitate topică chiar și la concentrații ridicate. O garanție științifică și o eficacitate superioară care fac din Ureadin o linie de hidratare dermoactivă care hidratează și redă catifelarea pielii.

Care este cea mai potrivită textură pentru pielea ta?

Fiecare piele are propriile nevoi. De aceea, atunci când creăm un nou produs, noi, cei de la ISDIN, ne gândim la tine. Sunt texturi concepute astfel încât aplicația să fie ușoară și confortabilă, pentru a profita de toate senzațiile plăcute pe care le are de oferit.

Indiferent ce preferi, ISDIN are formula potrivită nevoilor tale. Acum pielea ta este cea care alege.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.