Cinci caracteristici ale rochiilor de mireasă mereu în tendințe

Fiind un adevărat simbol al nunții, rochia de mireasă trebuie să fie întotdeauna una care să atragă toate privirile. Pentru că și rolul mireselor este unul central, întreaga atenție a tuturor este concentrată asupra detaliilor. În consecință, este important ca rochia de mireasă nu doar să arate impecabil, ci să și respecte cerințele tendințelor moderne, în concordanță cu eticheta evenimentului.

Cinci aspecte ce fac o rochie de mireasă să fie mereu în tendințe

Ține cont de cele cinci aspecte de mai jos și poți fi sigură că rochia ta de mireasă se va încadra în tendințe.

1. Modelul care nu se demodează niciodată

Istoria ne spune că, la început, rochiile de mireasă erau destul de simpliste fără prea multe detalii. În timp, aceste piese vestimentare au evoluat treptat, până în prezent, Astfel, acum putem găsi modele diverse, mai sofisticate sau unice, care pot fi ajustate în funcție de forma corpului.

Unul dintre cele mai cunoscute tipuri de rochii de mireasă este cel stil prințesă. Aspectul lor spectaculos și de poveste le-a adus în topul preferințelor. În plus, acestea au avantajul că pot fi ajustate astfel încât să se potrivească și în cazul unor forme particulare ale corpului.

Practic, aceste rochii de mireasă prințesă se potrivesc oricărei forme a corpului, indiferent de înălțime, greutate sau alte detalii particulare. Acestea sunt de obicei realizate din două piese de bază și anume fusta și un corset. Corsetul este un element care poate fi ajustat astfel încât să complimenteze liniile corpului, putând de asemenea să constituie piesa centrală a rochiei, dacă acesta este înfrumusețat cu diferite accesorii, atunci când acestea sunt necesare. Spre exemplu, în cazul unui bust mic pot fi folosite câteva falduri care să evidențieze zona superioară, atrăgând atenția asupra taliei.

Concluzionând, alegerea unei rochii de mireasă stil prințesă este una sigură și așa vei fi garantat în pas cu moda.

2. Culoarea mereu la modă

De-a lungul timpului a tot fost dezbătut subiectul culorii pentru rochii de mireasă, iar adesea lucrurile au și evoluat în direcții diferite față de stilul tradițional. Alegerea în funcție de culoare este subiectivă, însă dacă analizăm puțin tendințele, vom observa că cele mai multe dintre modelele de rochii de mireasă sunt albe sau în nuanțe pastelate: ivoire, roz sau bej.

Așadar culoarea care a trecut testul timpului este în continuare albul, poate și datorită faptului că i se atribuie o semnificație aparte. Albul semnifică puritatea și curățenia, începuturile noi dar și pacea și liniștea. Este exact semnificația pe care statutul marital o aduce în momentul căsătoriei. Desigur, nici variațiile subtile de bej, roz sau ivoire nu sunt excluse, acestea fiind la modă de asemenea.

3. Trena nu trebuie să lipsească

Specifice mai ales epocii victoriene, rochiile cu trenă aduc o notă de dramatism imaginii de ansamblu. Ultimii ani ne-au arătat că acestea au rezistat în timp și mai mult decât atât, au revenit în tendințele moderne, desigur, cu unele particularități specifice.

4. Materialele de calitate

De-a lungul timpului rochiile de mireasă au fost realizate majoritar din bumbac sau in. În prezent însă, există o varietate de materiale care pot constitui un mix potrivit pentru realizarea unei rochii perfecte. Dantela este un material care completează perfect aspectul unei rochii, indiferent de modelul acesteia. Dantela poate fi dispusă la nivelul corsetului sau fustei, în zona mânecilor și chiar la nivel de accesorii, cum ar fi în cazul voalului.

Satinul este de asemenea un material potrivit pentru rochii de mireasă, datorită texturii lejere și fine. Taftaua este un material elegant și impunător, cu prestanță, care conferă și rochiilor un plus de rafinament.

Unul dintre cele mai frumoase materiale folosite pentru rochii de mireasă și nu numai este mătasea. Vorbim despre un material fin și adesea destul de scump, însă la nivel de calitate este deosebit. Mătasea poate fi combinată cu broderia și dantela, efectul fiind unul cu adevărat spectaculos.

Tulle este un material nelipsit din rochiile de mireasă, acesta fiind folosit îndeosebi pentru a crea impresia de volum. Tulle-ul se poate folosi și la voal, fiind un material elegant și transparent, care accentuează frumusețea.

Un alt material potrivit pentru rochii de mireasă este organza, care vine în completarea detaliilor. Organza poate conferi volum rochiilor, dar și un aspect diafan, mai ales în cazul modelelor de tip prințesă.

5. Accesoriile

Pentru că nunțile sunt în general evenimente fastuoase, pline de strălucire și eleganță, este normal ca și rochia să fie în tandem cu aceste cerințe. Astfel, rochia de mireasă poate fi îmbunătățită la nivel de aspect cu ajutorul ștrasurilor, paietelor sau a dantelei, prin broderie sau prin elemente decorative realizate din materialele de bază ale rochiei. În ultimii ani tendințele au adus din ce în ce mai mult în prim plan ideea de naturalețe și de eleganță. Se pune accent pe detaliile realizate din dantelă sau broderie, sau chiar pe ștrasuri, mai ales în zona corsetului.

Accesoriile, forma și materialele sunt caracteristici de bază la care ar trebui să te uiți atunci când ești în căutarea rochiei perfecte pentru nunta ta. Cel mai adesea materialele de calitate se văd și în costul rochiei de mireasă, dar și în felul în care arată și se simte aceasta.

Dacă te pregătești să îți alegi rochia de mireasă atunci verifică înainte criteriile pe care ți le-am prezentat mai sus și alege o rochie calitativă, care să te complimenteze și care să îți ofere confort în cea mai importantă zi a vieții tale.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.